недеља, 21. новембар 2010.

Kao i svaki štreber, uredno se javljam na prozivku

Kod Savete sam prozvana, pored još četiri blogerke postavljena su mi pitanja, pa da odgovorim. Saveta je narogušeno odgovarala na ista ta pitanja, čak je post nazvala "Poziv na megdan" (savršeno je razumem), a nju je prizvala Nedođija. I tako u krug!

1. Zašto si stvorila blog?
S namerom da pišem o književnosti, pravopisu, gramatici... a ne kraju me je radoznalost razvukla na sve strane.

2. Koju vrstu bloga čitaš?
Najviše volim one s dubokim individualnim pečatom, a teme su raznolike.

3. Imaš li omiljenu marku dekorativne kozmetike?
Ne, sva moja kozmetika je iz apoteke. Nažalost, alergična sam na mnoge stvari.

4. A odeće?
Volim Ninu Riči i Donu Karan, kao i Karla Lagerfelda, pogotovo kreacije koje je radio za kuću Šanel. Ima mnogo kreatora koji mi se dopadaju, ali od ovo troje nosila bih sve što smisle. Što se tiče krojeva, najbolji su Kenzo i Armani, a u neverovatnoj smelosti i bogatoj uobrazilji prvenstvo dajem Vivijen Vestvud, pa iza nje Žanu Polu Gotjeu.

5. Koji proizvod dekorativne kozmetike ti je najbitniji?
Koristim samo karmin, a kompletno se našminkam jednom u sto godina.

6. Koju boju najviše voliš?
Zelenu, definitivno. U svim nijansama.

7. Tvoj parfem?
Zen Shiseido, ali nemam ništa ni protiv Guccija, Dolce&Gabbane...

8. Koji film najviše voliš?
Amarkord, Kum 1. i 2. deo, Titanik...

9. Koje države želiš da posetiš i zašto?
Indiju zbog egzotike, i Boliviju, Peru i Čile zbog Anda i latinoameričkih starih civilizacija.


Eto, od mene - toliko.

Prozivam, a nisu obavezne da odgovore - Amarilis, Fragmentarije, Jungle Queen, Filoblogiju i Retku Zverku.

15 коментара:

  1. Oh, teško da ću se odazvati u postu, jer na pola pitanja ne bih imala odgovor: od dekorativne kozmetike koristim samo maskaru i to ponekad. :) Parfem nisam godinama upotrebila (razumljivo, imam malo dete, neću da ga gušim). Ja volim onu nevidljivu kozmetiku, kupkice, kremice, fine regeneratore za kosu i tako to.

    ОдговориИзбриши
  2. Miljo, moji odgovori bi bili totalno "nejestivi", jer su mi ovakva pitanja bzvz, tako da ne želim da odgovaram na njih. Zahvaljujem ti se na prozivci. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Joj Miljo, hvala!!! To mi je već druga ista takva...Ne bih ja to s nagradama. Nadam se da se ne ljutiš ako se samo zahvalim. Ono što sam već pisala, nemam ništa omiljeno, tako da na ova pitanja ne bih imala ni odgovore.

    ОдговориИзбриши
  4. Mislim da ova medjusobna pitanja, igre i blogerska nabacivanja tema definitivno otvaraju nove perspektive u blog zajednici :)

    ОдговориИзбриши
  5. Znala sam da najvise volis zelenu boju, najlepIja je! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Devojke, hvala vam što ste se i ovoliko odazvale. Napisah ja da nemate nikakvu obavezu.

    Zelena, zar si sumnjala?

    Milko, nemoj da si bRezobrazan...

    ОдговориИзбриши
  7. Ох! На половину ових питања не бих знао да дам одговор :Р На остала можда и ја одговорим (мада сам кроз својих 600+ постова сигурно писао и о томе), девето питање- дефинитивно Исланд. Свиђају ми се питања 1, 2, 6, 9... А шта вас најбрже изнервира? То ме баш интересује :)

    ОдговориИзбриши
  8. To bi bilo 10. pitanje? Mene najviše nerviraju prostakluk i licemerje. A tebe?

    ОдговориИзбриши
  9. Ista nam je omiljena boja :)
    Inače, mene ovo podseća na spomenare iz osnovne škole. U svakom slučaju, hvala što si me se setila :)

    ОдговориИзбриши
  10. Nešto baš nisam shvatila, vidim da su ostale prozvane odbile. O čemu se radi? A vidim i da nisam u toku, baš kasnim. Sorry!
    Ustvari, da ne zaboravim, hoću da ti kažem, baš sam se trudila da te nahvatam nekako za ono veče, ali nisam uspela i što bi ti rekla, citiram - mnoooooogo mi je bilo krivo :-(

    ОдговориИзбриши
  11. Branislava, Amarilis, očigledno je da prozvano društvo nije tipično žensko sa zanimanjem za kozmetiku. To sam i očekivala. Uostalom, i ja sam se javila samo zato što sam - štreber.
    Amarilis, koji god od mojih mejlova da si koristila, svi su validni. Javiću se ja tebi na onaj sa bloga Kako da nikada ne naučiš engleski.

    ОдговориИзбриши
  12. Molim vas izvor za podatak da je "obzirom" ispravno. Kod Klajna stoji " Obzirom na..., obzirom da... pogrešno, treba s obzirom (v.to). V i bez obzira. "

    ОдговориИзбриши
  13. Tako su me učili profesori s Opšte književnosti i teorije književnosti (Filološki fakultet u Beogradu): Nikola Milošević, Vladeta Janković, Zoran Gavrilović, Vladeta Košutić, Svetozar Petrović... a potvrdu sam u najnovije vreme pronašla kod profesorke Zone Mrkalj, takođe s Filološkog fakulteta u Beogradu.
    Naravno: s obzirom na + imenska reč,
    ili: obzirom da + glagol.
    Mada, može i: s obzirom na to da...

    ОдговориИзбриши
  14. Imala sam iste te profesore, ali mene su drukčije naučili. :) Koja je logika da "da+glagol" bude bez s? Kod Klajna stoji da obzir uopšte ni ne može sa "da", odnosno glagolom. Da se u tom slučaju koristi "...na to da..."
    Pa ako analiziramo značenje: obzir je od obazreti se, pogledati okolo, iza sebe, znači moglo bi se reći i "s pogledom na ..." Da li bismo mogli reći "pogledom da smo ovo razmotrili"? :-/

    ОдговориИзбриши
  15. Izgleda da su nas učili u različitim fazama svog prosvetnog rada. :)
    Primer "pogledom da smo ovo razmotrili..." upućuje na potpuno izjednačavanje značenja reči pogled i obzir. Za "pogled" bih pre koristila predlog "pri": pri pogledu na...

    ОдговориИзбриши