петак, 31. децембар 2010.

U sledećem životu biću kuvar!

U restoranu "27" na Senjaku 27. decembra bila je organizovana akcija "Mediji za decu". Novinari iz raznih kuća kuvaju za decu iz raznih domova, prihvatilišta... Ovaj put bilo je "Prihvatilište za urgentnu zaštitu zlostavljane dece". Kako vodim kulinarstvo u svojim novinama, podrazumevalo se da sam jedan član ekipe, a drugog sam sama izabrala - kolegu koji je godište mog najstarijeg sina: dve generacije, dva pola, dva različita snalaženja u kuhinji. On se malo uplašio jer ne zna da kuva, ali sam mu rekla da je i izabran samo da proba ono što napravim(o) i ako nas mnogo budu zapitkivali, da zamajava one što nas snimaju kako mi ne bi smetali dok radim. Odlična podela posla, što se pokazalo i "na terenu".
Doduše, mislila sam da će to biti neko takmičenje sa drugim redakcijama, pa sam imala i malu tremu, iako sam u kuhinji "svoj na svom" - em znam, em imam praksu, em volim... Na licu mesta se ispostavilo da nam je skoro sve već spremljeno, samo treba da finiširamo, pa ako hoćemo, i tu možemo da imamo pomoć. Malo sam bila razočarana, ali nema veze. Na primer, i luk je bio nasečen za špagete bolonjeze, ekipa kojoj je to palo u deo i nije imala bogzna kakvog posla. Isto je bilo i sa milaneze sosom, pečenje piletine zahtevalo je malo više rada oko grejne ploče, a nama je palo u deo najteže (na moje veliko zadovoljstvo) - da napravimo rolnice s biftekom i pesto sos s pavlakom. Kad sam sve završila, pitala sam da li treba još nešto da radim, a kuvar će na to: "Trebalo je da budete poslednji a ne prvi!" Da ne gubim vreme, nastavim ja da zavijam i pržim one rolnice sve u šesnaest.
Sutradan je na B 92 bio snimak na Dizanju, i to baš ja kako spremam i govorim, ali nisam gledala. Nije gledao niko iz moje kuće, jer ih to i ne interesuje (ovo je porodica u kojoj svako radi za sebe i niko se nikome ni u šta ne meša, izuzev ako je neka frka pa je potrebna pomoć), ali su mi pričali oni koji su gledali. Biće i na Studiju B, ne znam kad, ako već nije prošlo.
Da l' da nastavim da se hvalim? Dečica su sve pojela, pohvalila, radovala se... Kako nemam žensku decu, prišla sam nekim devojčicama i porazgovarala s njima, a meni su, naravno, prišli dečaci - od sudbine ne može da se pobegne, još jedna potvrda.
Pravim pesto sos, zasukanih rukava:
Kolega proba, ali nek malo muti, tek da proveri da li je sve dobro sjedinjeno:
Ne vidi se dobro, ali ovo je jedna od smotanih rolnica:
Počinje aranžiranje, u niskom sam startu:
Ovako je izgledalo na kraju:
Svi kažu da je bilo ukusno, pa da verujem - nisam probala. To je prvo bilo pojedeno!

Povodom televizije: sredinom januara ću biti u Magazinu IN na Pinku, ali sasvim drugim povodom. Garantovano i to niko od ovih mojih neće gledati, ali nije mi žao. Kuvanje mi je ljubav, do toga mi je stalo, sve ostalo mnogo je manje važno.

7 коментара:

  1. Lepo, lepo, što si ovaj događaj i doživljaj podelila sa nama. Kulinarstvo je divno. Uzgred, baš si lepa i priprema đakonija ti lepo stoji. :) Izvini što te neću gledati na Pinku (to je jače od mene). ;)

    Srećna ti Nova godina i želim ti svako dobro! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Zverka, hvala ti!
    Ni ja sebe neću gledati na Pinku, ali prilika da se izreklamiraju novine ne može da se propusti. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Moram da prepisujem od Zverke, i lepa žena i lepe đakonije. Šta više reći. Mogla si da nađeš nekog da te snimi, pa da se nakačiš na You Tube da na miru odgledamo našu blogersku TV zvezdu. Hajde potrudi se da nam priuštiš i organizuješ to povodom tog drugog gostovanja.

    Uz svu tu lepotu da poželim mnogo sreće i zdravlja u 2011 godini i tvojoj porodici i tebi. Naravno, još mnogo postova :-)

    ОдговориИзбриши
  4. Electra, mislim da je stvarno bilo lepo.
    Srećna ti Nova i da ostaneš ista kakva si i bila, ništa nemoj da menjaš. :)

    Amarilis, tebi sam već čestitala Novu godinu na tvom blogu. :)
    Drugo gostovanje je potpuno bezveze, ali sam reklamirala novine - to je jedini razlog. Nemoj ni da gledaš, uopšte nije važno.
    Ovo je sasvim druga priča: ima veze s kuvanjem, deca se raduju... Tu sam svoj na svom.

    ОдговориИзбриши
  5. Bitan je trud i ta decica..ostalo..to ti kazem:)

    ОдговориИзбриши
  6. Lepo: i što si učestvovala u akciji, i što si podelila sa nama to iskustvo.
    A najvažnije od svega je da se deci dopalo to što si im spremila :)

    ОдговориИзбриши