tag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post734923151660803769..comments2023-11-07T04:18:07.699+01:00Comments on Milja Lukic: Prilog za neku buduću enciklopediju o siruMilja Lukićhttp://www.blogger.com/profile/02466904127442295795noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-40564181859295072622018-04-03T22:34:23.215+02:002018-04-03T22:34:23.215+02:00Hvala na lepom tekstuHvala na lepom tekstuAnanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-29576420109683254882014-04-30T20:19:21.480+02:002014-04-30T20:19:21.480+02:00Miro, dobro došla!
Hvala ti na lepim rečima. Ovo ...Miro, dobro došla!<br /><br />Hvala ti na lepim rečima. Ovo za homoljske sireve deluje vrlo primamljivo.Milja Lukićhttps://www.blogger.com/profile/02466904127442295795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-70518423515118812162014-04-30T11:45:31.068+02:002014-04-30T11:45:31.068+02:00Znas sta, gde god putujes, raspitaj se sta ima od ...Znas sta, gde god putujes, raspitaj se sta ima od lokalnih proizvoda.Ja ponekad kucnem u kucu i pitam. Ljudi mi kazu. Nekom prilikom sam u sred zima prelazila Homoljske planine, prvi put i videci seljaka napolju, pitam ima li gde da kupim sir. Kupili smo tako dobar,tvrd sir po nekoj neverovatno bagatelnoj ceni.Svi zadovoljni. Imam puno iskustava sa putovanja- samo uvek pitaj i dobijas.Mirjanahttps://www.blogger.com/profile/04006465284534588888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-49158806285563923412014-04-30T11:15:09.755+02:002014-04-30T11:15:09.755+02:00Divota! Bilo je uzivanje citati ovako iscrpna obja...Divota! Bilo je uzivanje citati ovako iscrpna objasnjenja. Obzirom da sam skoro sve ove sireve isprobala na izvoru a neke i sama pravila, citajuci,osecala sam ukuse svakog od njih. Svakako napisi knjigu-ili knjige! Ja sam veliki postovalac sira i vina, jedino- treba znati u njima uzivati dozirano,onda jeste uzivanje! Ako sama ne putujem, jedino sto porucim prijateljima da donesu, to su sir i vino. Mljac.<br />MiraMirjanahttps://www.blogger.com/profile/04006465284534588888noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-39789756502471493232014-01-31T19:44:38.742+01:002014-01-31T19:44:38.742+01:00Zanimljivo... hvala!Zanimljivo... hvala!youngsterhttps://www.blogger.com/profile/04880827943064369004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-81485412032978358122014-01-27T19:11:51.537+01:002014-01-27T19:11:51.537+01:00U svakom slučaju, kud god da putujete, trebalo bi ...U svakom slučaju, kud god da putujete, trebalo bi da isprobate lokalne sireve. Nažalost, često se dešava u turističkim mestima (ne mislim na Rovinj već uopšteno), da kupite nešto što možete i kod kuće. Zato širom otvorite oči! Ja sam najprijatnija iskustva imala u pirotskom kraju. To naravno ne znači da imaju najbolje sireve, već da sam bila iznenađena i brojnošću različitih vrsta sireva i njihovim odličnim kvalitetom. Zaista je iznenađenje bilo veliko i prijatno.Milja Lukićhttps://www.blogger.com/profile/02466904127442295795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-24274960509065074692014-01-20T14:17:09.840+01:002014-01-20T14:17:09.840+01:00Hvala! Nisam mislio konkretno na Šabac, već ako im...Hvala! Nisam mislio konkretno na Šabac, već ako imate neku preporuku kada budem putovao, da svratim u mesto gde su ovi sirevi zastupljeni :)<br />Npr. pre par godina sam naleteo na nekog prodavca u Rovinju, ali ne kupih ništa pa sam se kasnije kajao :)<br /><br />PS. http://www.izlozba-sira.com/2013/10/12/izlozba-2014/ youngsterhttps://www.blogger.com/profile/04880827943064369004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-71469902239862511912014-01-20T12:34:45.968+01:002014-01-20T12:34:45.968+01:00Youngster, dobro došli!
Za Šabac ne znam, mada v...Youngster, dobro došli! <br /><br />Za Šabac ne znam, mada verujem da sigurno možete nači sve što tražite, samo ne znam gde tačno.Milja Lukićhttps://www.blogger.com/profile/02466904127442295795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-29389135555796076162014-01-20T08:50:00.580+01:002014-01-20T08:50:00.580+01:00Hvala na prenesenom iskustvu :)
Znate li gde se na...Hvala na prenesenom iskustvu :)<br />Znate li gde se najblize moze nabaviti parce parmezana/grijera?<br />Nemanja iz Sapcayoungsterhttps://www.blogger.com/profile/04880827943064369004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-78924854634202710802011-12-28T17:43:02.056+01:002011-12-28T17:43:02.056+01:00gago, dobro došla!gago, dobro došla!Milja Lukićhttps://www.blogger.com/profile/02466904127442295795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-80230381433282816222011-12-28T16:15:35.770+01:002011-12-28T16:15:35.770+01:00:))):)))gagahttps://www.blogger.com/profile/05793906245340615193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-26958247977162770852010-01-24T02:48:37.289+01:002010-01-24T02:48:37.289+01:00Internet mi je bio pomagač samo za fotke jer - ipa...Internet mi je bio pomagač samo za fotke jer - ipak je ovo blog - piši samo o svom iskustvu i iznesi svoje mišljenje. Ako ikada budem pisala ozbiljan kuvar, enciklopediju... šta god, naravno da ću da prekopam literaturu i da prokrstarim netom. <br />Interesantno mi je ovo za bončester, možda sam mogla i da pretpostavim da je škotski - prvi ukus je malo opor, ali posle nekoliko trenutaka na nepcima ostavlja trag finog sira. I naravno, traži da se jede još. Jedino mi je šors od tih mekih sireva nekako folirantski - prvo je slatkast, a posle blago kiselkast. Kažu da on ide super uz mlado vino, takozvanu širu, što nažalost neću biti u prilici da probam.<br />Ako ikada poželim da se ubijem, mogla bih tako: da popijem neko piće koje ide uz određenu hranu, o čemu samo slušam, pa da se ugušim za sve pare. <br />Zamisli mene sa enciklopedijom o siru! Kakva deca i igračke!Milja Lukićhttps://www.blogger.com/profile/02466904127442295795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7564626242245090932.post-82064477061851655492010-01-24T00:13:46.129+01:002010-01-24T00:13:46.129+01:00haha, maestralno. pre nekoliko godina, u jednoj pr...haha, maestralno. pre nekoliko godina, u jednoj prilici sam u stubovima kulture video luksuzno izdanje enciklopedije sira koja je koštala straobalno mnogo, ali i danas pomislim ko zaslužuje da je ima, što je ovim iscrpnim tekstom dokazano. nažalost, tu knjigu, baš kao i žikićevu "vatru iz vode" koja se na slično luksuzni način bavi viskijem (mojim interesovanjem #1), nisam više nikada video, ne znam čak ni ko je autor...<br /><br />btw, na internetu nema "ne znam". kuc-kuc google, kuc-kuc wikipedia i onda znaš.<br /><br />škotska http://en.wikipedia.org/wiki/Bonchester_cheese (prvi put čujem za taj sir)<br /><br />trenutno imamo u frižideru neki čudni bavarski koji još nisam otvarao ali sudeći po ambalaži korica mu je kao bri, a unutrašnjost kao danski plavi. nisam ga još otvarao, imam i puter i tost hleb (i spreman toster) pa te ovim putem pozivam na degustaciju sutra, ako si u prilici. ionako se nismo dugo videli :)nasdvojehttps://www.blogger.com/profile/10491968699966027908noreply@blogger.com